Kerst

Van Nazareth naar Bethlehem

Samen Kerst beleven tijdens een gezellig en soms hilarisch spel

 

Kerst, het kan heel wat voeten in de aarde hebben: een mooi versierd huis, familie of vrienden over de vloer, een rijk gedekte tafel. Kerst, voor veel mensen betekent het veel gezelligheid én veel drukte. Maar kerst is vaak ook een moment om met elkaar een kerstviering te bezoeken. Samen iets beleven van het mysterie dat Kerst ten diepste is en je verwonderen over Jezus de Immanuel, de God met ons.

 

Kerstfamiliespel

Heel wat families en vriendengroepen zoeken elkaar tijdens de kerstdagen op om lekker met elkaar te eten en om samen leuke dingen te doen. Het kan best een uitdaging zijn wat te bedenken dat leuk is voor de volwassenen én voor de kinderen, zeker als het weer niet meezit. Met dit kerstfamiliespel kunnen jullie samen aan de slag. Het zal ongetwijfeld de nodige mooie, gezellige en hilarische momenten gaan opleveren.

 

Samen op reis van Nazareth naar Bethlehem

In dit familiekerstspel reizen jullie met Jozef en Maria van Nazareth naar Bethlehem. Via zeven heel verschillende spellen beleven jullie alle gebeurtenissen rond Jezus’ geboorte met hen mee. Per spel kunnen de teams punten verdienen. Het team dat de meeste punten verzamelt op zijn reis naar Bethlehem heeft gewonnen.

 

Een beschrijving van dit spel heeft ook gestaan in de ‘Beste Wensen’ (2016) van Ouders van Waarde, de belangenvereniging van ouders binnen het christelijk (protestants en katholiek) onderwijs.

 

Download “Spel – Van Nazareth naar Bethlehem”